28 Kasım 2011 Pazartesi

İNSANLAR NEDEN SORGULAMAZ,KİMLER SORGULAMAZ?


Değişim için davranmaya başlayınca yalnız mücadele etmekten korkarlar.Destek görememekten.Tek başına mücadelesini sürdürürken yalanlar içinde ama mutlu yaşayan topluluk daha cazip gelir.Sürüye geri dönerler.

Yatırım yaptıkları ne varsa ellerinden gitmesini istemezler.Yatırımları için çok çabalamışlardır çünkü.Değerlerinin ne kadar doğru olduğunu sorgulamaya başlayınca bir şeyler yıkılacak.Yenisini yaratmak için içte ve dışta mücadele gerekir.İşte bu insanlara zor gelir.

Maslow piramidinin en alt tabasında ki durumda olanlar sorgulamazlar.Fiziksel ihtiyaç her şeyden önce gelir.Fiziksel ihtiyaçları gerçekleştirememiş olanların kendini geliştirmesi,bilimle ilgilenmesi veya kendini yönetenleri denetlemeyi bekleyemezsin.Politikacılar,ülkelerinde yaşayan insanların çoğunu bu durumda bırakarak,halkın ülkede yaşanılanları denetlemelerini engellerler.

Sınırlı insan sorgulamaz.Bildiklerinin doğru olduğu iddia eden,değişen dünyada sınırlı düşünce kalıplarıyla bir ömür geçirmeyi düşünen,gelişmeyen,yenilenmeyenler sorgulamaz.

Egolar,inandıklarının yanlış olduğuna inanmak istemez.Ego benlik nasıl yanlış inanabilir ki!Ona göre davrandığı,düşündüğü her şey doğrudur.Ego benlik sorgulamaya izin vermez.Egonun inandığı birkaç kalıp vardır.Onlarla var olur.Yıkılmaya yüz tutacak bir deneyimde de saldırır.Ego,var olmayı ister.Bir şeylere tutunması lazım.Ego benlikte yaşayanlar,kendilerinin başka bir benlikte yaşadıklarını göremiyorlar.Egonun tercihlerini kendi seçimleriymiş gibi yaşıyorlar.

Artık ‘Olmak’ için acele eden sorgulamaz veya sorgulamayı bırakır.Ben artık tamamım,ham oldum ve hayatımın geri kalanını buna göre yaşayacağım diyenler sorgulamaz.Galiba içinde ki bir bilgi boşluğunu geçici doldurmaktan ibaret.

Küçük,yalan dünyalarında mutlu olanlar sorgulamaz.Kendilerine bir düşünce kalıbı oluştururlar.Gerçekleri budur.Halbuki gerçek dünya ile kendi dünyaları arasında uçurum vardır.Gerçekle yaşamazlar.Realite de gerçek olan için ise ‘Hayır,bu doğru değil!’ derler.

Hayat şöyle işliyor:Bugünün gözünden geçmişe birkaç yıl öncesine bakıyorsun.Ne kadar salak ve yanlış tercihler yaptığını görüyorsun.Şimdi,iyi,ham olduğunu düşünüyorsun.Birkaç yıl sonrasına geldiğinde bugünkü geçmişe baktığında yine aptal olduğunu göreceksin.Ve aptal olduğunu görüyorsan iyi yoldasın.Değişiyor,gelişiyorsun.Birkaç yılda bir düşüncelerini değiştirmediğinde sen bir ölüsün.Buna benzer bir söz vardı.

Uykudan uyanmak cesaret ister.Çünkü uykuya çok yatırım yaptık.OSHO

7 yorum:

  1. Selam Farklı Düşünce,
    Farklı düşüncelerinizi izlemek isterim.

    YanıtlaSil
  2. Olmadan önce herşey bir düşünceydi.

    YanıtlaSil
  3. Enteresan bir bakış açısı. Takipteyim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. sayfanızı paylaşımlarınızı farklı düşüncelerinizi takipteym bndan böyle:)
    seve seve izleyiciniz oldum hemencecik..:)
    bende sizi bekliyorum sayfama..
    sağlıcakla kalın..
    :)

    YanıtlaSil
  5. Asp web tasarim olarak bilgilendirici paylaşımlarınızdan dolayı bloğunuzu çok beğendik , başarılarınızın ve paylaşımlarınızın devamını dileriz.

    YanıtlaSil