22 Kasım 2011 Salı

TV,İNSANLARI LUNAPARKTA GEZDİRİR!

İnsanlar,işyerlerinden yorgun,tükenmez halde evlerine dönüyorlar.Evlerinde kalan zaman altın değerinde.Altın değerinde ki birkaç saati TV izleyerek geçiriyorlar.Hobiniz bu mu?Bu yüzden salakça!

Medya patronları,kar karşılığında insanları eğlendirir.İnsanlar da,eğlenirken kendi hayatlarında ve dünyalarında çözmeleri gereken sorunları perdelerler.Bu yüzden salakça!

Tv gerçek,gerçek yaşam sanal oldu.Bir insanın tv izlerken yaşadığı duyguları gerçek hayatının bütününden fazla.Yani kendi hayatında deneyimlemek varken tv’nin sen de duygular yaratması aptalca!Kendi hayatlarında yaşadıkları duyguları,özleştikleri dizi oyuncusunun kendilerinde yarattıkları duygulardan daha az.

Günde 5 saat tv izleyen biri için;yılda 1825 saat vakit kaybı demektir.

Tv de ki yayınların kalitesi halkın kalitesini gösteriyor.Yani,tv programlarının ne kadar aptalca olduğunu görünce insanların da aptal olduğunu görmek kolay.

Tv de bir belgesel,sanat,tarih vs program,kanal yok.Bu yüzden aptalca!

Tv izlemek bir ibadettir.En sevdiğin dizinin saatini beklersin.Yanında atıştıracağın şeyler hazır.Dizi başlarken çıt yok.Sessizlik.Artık dizi başlasın.

Tv,aslında bizi doğruya götüren çok yararlı bir araç olabilir.Ama maalesef böyle olmadığı için aptalca.tv de ki her şey yalan.Diziler,programlar,haberler…Tv,medya patronlarının üzerinizden para kazandığı;izleyenlerin de gerçek hayatın sorunlarında ve sorumluluklarından kaçıp gerçek hayatında olmak istediği dizi karakteridir.

Tv’ye konsantre olmuş birinin jest,mimik,duygularına,fiziksel tepkilerine dikkat edin.Çok eğlenceli oluyor.

Tv,insanların kendi kendine düşünmelerini engellemek için var.Tv de alternatif düşünce yer alır.İnsanlar da kendilerine yakın hissettikleri düşünceleri alırlar.Fikir edinirler.Ama o fikir onlara ait değil.İnsanların kendi istediği gibi düşünmek için değil ‘öyle düşündürülmek istendiği için var’ tv.Yani edilgen düşünce.

Tv de gerçekleri gösteren bir kanal,program var mı?YOK.Bu yüzden salakça bir hobi.

Tv,insanları lunaparkta gezdirir.Orta sınıftan bir aile,haberlerde,kendisinden daha vahim bir hayata sahip insanı görür.Ve haline şükreder.Zaten hakkı olan bazı şeyleri istemez.Buna da şükür der.Yetinir.Sistemin çarkları devam eder.Sömürü devam eder.Sistemin parçasıdır zaten trajediyi tv de işlemek.

SALAKÇA BİR HOBİ TV!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder