11 Aralık 2011 Pazar

EL-BARCELONA



                Barcelona,derbiyi kaybetmeleri halinde şampiyonluk yarışının devam edeceği motivasyonundalar.Bu inanç baskıyı biraz azaltıyor.

                Real Madrid ise,gerçekten bir derbi olarak bakıyor.Bu sene ligde çok iyi giderken,rakipte kötü iken devirmek istediler.

                Real presle başladı.Çok istekli olduklarını ilk dk’da attıkları golle gösterdiler.Yaptıkları pres sadece rakibi pas hatasına zorlayıp gol bulmak.Bunu sadece fiziksel olarak en güçlü oldukları dk’larda yaparlar ve bir kere başarılı oldular.Bu tercih de Barça’ya karşı tutar gibi değil.Büyük takım,küçük oyun.

                İlk dk’dan başlayan pres 30. Dk’ya kadar devam eder.Ardından yorgunluk başlar.Bu dk’ya kadar kendi gibi oynamayan Barcelona’ya atabildiği kadar atmalıydı Madrid.Fakat gol atabilecek bir oyunu yok onların.Ardından Barça,kendi gibi oynamaya başladığı dk’larda golünü buldu.



                İkinci yarıda Alexis’in golüne kadardı maç.Sonra Madrid’in teslimiyeti ve 60. Dk da biten bir maç.

                Barcelona’nın pas trafiğini kim alt edebilir?

                Real’in iki orta saha oyuncusundan birinin daha yaratıcı olması lazım.Lass,Alonso tek yönlü oyuncular.

                Barcelona,pas antrenmanlarına Valdes’i de katmalı.Çok hata yapıyor.

                Mourinho’nun orta saha anlayışı Chelsea ve İnter de ki gibi devam ediyor.Ancak oyuncu tercihleri çok vasat.Orta saha üçlemesi Mesut-Alonso-Khedira.Mesut çok iyi,yedekte de Kaka var ama Alonso-Lass,Khedira Madrid için vasat oyuncular.Lampard-Essien-Ballack ve Scheider-Cambiasso-Stankovic üçlemesini yaratamadı Mourinho.

                Real Madrid,orta üstünlüğünü tamamiyle Barcelona’ya veren bir oyun kuruyor.Her halukarda Barça orta sahası üstün ama Real orta sahası biraz daha dengelemeli.Orta saha oyuncularının verimsizliği(sadece boş koşuyorlar) ve şuursuzca presin getirdiği yorgunluktan sonra üstünlük tamamen Barça da.’Futbol orta sahadır.’

Not:Pepe gibi oyuncular,takımları için savaşçı,vazgeçilmez;rakip için çirkef olarak görülür.Lugano,Emre Belözoğlu gibi….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder